Matematik

differentialligning

28. september 2010 af TI89Titanium (Slettet)

Hej.

Jeg skal differentiere en differentialligning af formen:

y ( t ) = 1 * e^1t * cos(2t) + B * e^1t * sin (2t)

Nogen der kan hjælpe med dette?

Mvh Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af dnadan (Slettet)

Hvorledes er parenteser i e^(...)

Er det: e^t*... eller e^(t*...)?


Svar #2
28. september 2010 af TI89Titanium (Slettet)

det er e^ (1*t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Altså

y(t) = et·cos(2t) + B·et·sin(2t)

Det er ikke en differentialligning som sådan. Man finder

y'(t) = et·cos(2t) + B·et·sin(2t) - 2et·sin(2t) + 2B·et·cos(2t)

       = et·(1+2B)·cos(2t) + et·(B-2)·sin(2t)


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.