Matematik

Reducer ..

29. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Reducer udtrykket :   7 ( 2a + 4b ) + 2 ( 5a - 2b ).

find derefter værdien , når a = 6 og b= 3,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Mimical (Slettet)

Gang ind i parenteserne, hæv dem og træk sammen. Sæt derefter værdien af a og b ind og udregn!


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af sillemusen123 (Slettet)

hej

hvad er det der går galt kan du ikke finde ud af den man skal først finde ud af hvilken slags  parentes det er

den første 7(2a+4b) det er en gange parentes fordi der ikke står noget foran dvs. du skal gange hvert led ind i parentesen

med 7: altså 7*2a= 8a    7*4b= 28b

8a+28b+ 2(5a-2b)

2(5a-2b) er også en gange parentes

10a-4b

8a+28b+10a-4b

så skal du reducere udtrykket

dvs: b for  sig og a for sig

altså 18a+24b

sådan lyder denne opgave

så har du skrevet at man skal finde værdien når a= 6 og b=3,5

dem skal du bare sætte ind på a og b plads og udregne den næsten ligesom den første bare ved at sætte værdierne ind

hvis du ikke kan finde ud af det kan du bare skrive igen


Svar #3
29. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 Tak ebru, forstår den godt nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af Mimical (Slettet)

#2
 

.....med 7: altså 7*2a= 8a    7*4b= 28b

Den måde at gange på har jeg aldrig lært: 7*2a = 8a ????

Din fremgangsmåde er korrekt din udregning forkert!

Resultatet bliver 24a + 24b, sættes a=6 og b=3,5 ind fås: 228


Svar #5
29. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

nu forstår jeg ikke !


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af Mimical (Slettet)

Gang ind i parenteserne        Hæv parenteserne              Træk sammen            Facit

7( 2a + 4b ) + 2( 5a - 2b ) = (14a + 28b) + (10a - 4b) = 14a + 28b + 10a - 4b = 24a + 24b

Du kan hæve parenteserne uden at ændre fortegn i dette tilfælde, fordi der står + foran.

Indsættes a = 6 og b =3,5 fås:

24 · 6 + 24 · 3,5 = 228

ebru havde lavet en simpel regnefejl!  7 · 2 = 14 og ikke 8.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2011 af ahmed1234 (Slettet)

#6 der står 7(2a+4b) + 2(5b-2b)?

og den rigtige udtryk er 7(2a + 4b) - 2(5a - 2b)

og jeg har hellere aldrig set den regnemetode før?

14a + 28b +? 10a -? 4b

den rigtige udtryk er 

14a + 28b - 10a + 4b


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Udtrykket står øverst i #0

7 ( 2a + 4b ) + 2 ( 5a - 2b ) ,

det samme udtryk, som Mimical korrekt regner videre på i #6. Der er ikke noget galt der.


Skriv et svar til: Reducer ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.