Matematik

tangent-DET HASTER..HJÆLP!!!!

29. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Opgave 3
Opgave 1012 i arbejdsbogen
a) Bestem monotoniitervaller og lokale ekstrema for funktionen f(x)=x^5-5x^3+2
slet definitioner:
definer:f(x)=x^5-5x^3+2
f^' (x)
x=0 ∨ x ≈1,732051 ∨ x≈-1,732051
f^' (-2)=20
Voksende ]-∞;-1,732051]
f^' (1)=-10
Aftagende[-1,732051;1,732051]
f^' (3)=270
Voksende[1,732051;∞[


b) Angiv ligningen for hver af devandrette tangenter, og gør rede for, om der e tale om en vendetangent.
 

HJÆLP PLZZZ


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

b) Der er vandret tangent, hvor f'(x) = 0 . Tangenterne har da hver en ligning på formen y = f(x0) , hvor x0 en løsning til f'(x0) = 0. Der er tale om en vendetangent, hvis f'(x) har samme fortegn på hver side af x0 .


Svar #2
29. september 2010 af Lillozz (Slettet)

det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

At en tangent er vandret, betyder at hældningekoefficienten er 0 . Grafen for funktionen f(x) har derfor vandret tangent, hvor f'(x) = 0.


Svar #4
29. september 2010 af Lillozz (Slettet)

I'm confussed. Jeg er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så bør du nok gennemgå de relevante kapitler i din bog. (And your English stinks).


Skriv et svar til: tangent-DET HASTER..HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.