Matematik

ligninger med to ubekendte?

29. september 2010 af marie1718 (Slettet)

hej, er der nogen der kan hjælpe med at løse disse ligningssystemer?

1)

x - 2                y + 1

___        +    ______      =  3

3                        2

x - 1                y  +  3

____      +    ______      = 4

  2                      3

2)

(x + 1)^2  -  (y  + 3)^2  =  (x - y)(y + x)

3( x + 1)  - 4y = 2(x + 3)

HJÆLP - på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Forlæng brøkerne med deres fællesnævner. Brug substitutionsmetoden eller lige store koefficienters metode til løsningen

2) Gang parenteserne ud i den første ligning. Leddene med x2 og y2 forsvinder. Reducer den anden ligning. Løs ligningssystemet.


Svar #2
29. september 2010 af marie1718 (Slettet)

jeg kan stadig ikke få nogle ordentlige resultater :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) Fællesnævneren er 6:

2(x-2) + 3(y+1) = 3·6
3(x-1) + 2(y+3) = 4·6

2x + 3y = 18 +4 -3 = 19
3x + 2y = 24 +3 -6 = 21

6x + 9y = 57
6x + 4y + 42

5y = 15

y = 3
x = (19-3y)/2 = 5

2)

(x + 1)2 - (y + 3)2 = (x - y)(y + x) reduceres til

x2 + 2x +1 -y2 -6y -9 = x2 -y2 , og dernæst til

2x -6y = 8, eller

x -3y = 4

3( x + 1) - 4y = 2(x + 3) reduceres til

6x + 3 -4y -2x = 6, dvs

4x -4y = 3, eller

x -y = 3/4

Vi har altså de to ligninger

x -3y = 4

x -y = 3/4 , dvs

2y = (3/4) -4 = -13/4

y = -13/8 og dermed

x = (3/4) +y = (3/4) - (13/8) = -7/8


Skriv et svar til: ligninger med to ubekendte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.