Matematik

Brøker!!!!

29. september 2010 af Bisfast (Slettet)

    x     + 1 =   1   - 1

 x+1             x - 1

Hvad skal jeg bruge? og hvad giver det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner (x+1)(x-1) = x2 - 1 . Så fås

x(x-1) + (x+1)(x-1) = x+1 - (x+1)(x-1) , gang ud

x2 -x + x2 -1 +x2 -1 -x -1 = 0 , træk sammen

3x2 -2x -3 = 0 , løs 2.-gradsligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af mette48 (Slettet)

gang alle led med fællesnævneren, som her er (x+1)(x-1)

forkort brøkerne, så forsvinder nævnerne


Svar #3
29. september 2010 af Bisfast (Slettet)

 tak :)


Skriv et svar til: Brøker!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.