Matematik

Røringspunkt..HjÆlP!!!Hjælp!!

30. september 2010 af Lillozz (Slettet)

toppunkterne: x=0 ∨ x ≈1,732051 ∨ x≈-1,732051
funtionen: f(x)=x^5-5x^3+2
Tangentens hældining: f(-1.7)=?-1.7?^5-5?•(-1.7)?^3+2=12,36643
y=f^' (x_0 )•(x-x_0 )+f(-1.7)
y=0•(x+1.7)+12.37
y=12.37
 

hvordan beregner jeg røringspunktet?

Jeg skal angive en ligning,og gør rede for, om der er tale om en vendetangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af peter lind

Hvis jeg tolker dit rodet og mangelfulde skriveri rigtig har du fundet at røringspunktet er i (-1,7, f(-1,7)) Ligningen er formodentlig  den du angiver til sidst.

Hvis f'(x) varierer -; 0; - eller +; 0; + er der vendetangent. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2010 af mette48 (Slettet)

f(x)=x^5-5x^3+2

f'(x)=5x4-15x2

f'(x)=0

x2=0 v 5x2-15=0

x=0 v x=±√3

Tangenten til grafen er vandret i toppunkt og bund

røringspunktet fås ved at indsætte de ovenfor fundne x-værdier og derved finde f(0), f(√3) og f(-√3)

det ser ud til at du har forsøgt at indsætte f(-1,7)≈√3

hvorfor de mange ?

f(√3)=√35-5√33+2=9√3-5*3√3+2 =-6√3+2


Svar #3
30. september 2010 af Lillozz (Slettet)

tak for hjælpen :D


Svar #4
30. september 2010 af Lillozz (Slettet)

jeg forstår ikke helt, hvordan du har fået til f'(x)=5x4-15x2


Skriv et svar til: Røringspunkt..HjÆlP!!!Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.