Matematik

Bestem forskrift for eksponentiel funktion

30. september 2010 af sdj (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (10,12) og har en relativ tilvækst pr. enhed på 5%.

a) Bestem forskriften for funktionen

Jeg ved ikke hvad jeg skal starte med? Nogen der kan hjælpe mig igang? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. september 2010 af 215 (Slettet)

 for eksponentielle funktioner, er a angivet i procent forøgelse i decimal

og du ved jo hvormeget funktionen vokser med pr. procent så a = ?

b kan du finde ved at isolere b for punktet.. 

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. september 2010 af Isomorphician

Generel forskrift: f(x) = b*ax,

hvor a = (1 + r), hvor r igen er tilvæksten.,

b findes ved at indsætte (x, y)-punktet og værdien for a.


Svar #3
01. oktober 2010 af sdj (Slettet)

 Tak for svarene.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2013 af Fallap (Slettet)

Jeg gravdedigger lige den her tråd.

Jeg har fået samme opgave, og prøver at finde både a og b.

a = (1+r) <=> a = (1+5) <=> a = 6

b = y1/a^x1 <=> b = 0,000000198

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bemærk, at der er tale om en relativ tilvækst pr. enhed på 5% , dvs

          a = 1+0,05 = 1,05 .

Derefter: 12 = f(10) = b·a10 , så

          b = 12 / a10 = 12 / 1,0510


Skriv et svar til: Bestem forskrift for eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.