Matematik

differentialligning

01. oktober 2010 af NejIkkeIgen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:)

tak på forhånd

undersøg om funktionen f(x)=x*e^-x-x er løsning til differentialligningen  dy/dx=e^-x-x-1-y


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af mathon

  differentier f(x) og kontroller


Svar #2
01. oktober 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

jep men nu forholder det sig således at det skal gøres uden lommeregner ... derfor ved jeg ikke rigtig hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Du kan vel sagtens differentiere funktionen f(x) = x·e-x -x uden lommeregner og vise, at det er lig med højresiden i differentialligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2010 af mathon

               f(x) = y = x·e-x  -  x

               f '(x) = dy/dx = 1·e-x + x·(-e-x)  -  1

                          dy/dx = e-x - x·e-x - 1

                          dy/dx = e-x - ((x·e-x - x) + x)  - 1

                                                        y
                          dy/dx = e-x - ((x·e-x - x) + x) - 1

                          dy/dx = e-x - (y + x) - 1

                          dy/dx = e-x - y - x - 1

                          dy/dx = e-x - x - 1 - y


Svar #5
02. oktober 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

tak for hjælpen Mathon


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.