Matematik

Hjælp! hjælp! hjæp!

02. oktober 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

håber der er nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver. på forhånd mange tak for al jeres hjælp

 1) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.

a) f(x) = 3x^3 – 6 , P(2, 18)

b) f(x) = Rod af x + x , P(4, 6)

c)f(x) = 5x + 1/x , P(2, f(2))

d)f(x) = 3x^2 – 1/x , P(1, f(1)

 

2)To skibe A og B sejler med konstant hastighed parallelt med en kystlinje l. A sejler i afstanden 1200 meter fra l, mens B sejler i afstanden 1000 meter fra l. Klokken 12.00 er vinklen v mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40grader, mens det for B gælder, at den tilsvarende vinkel u er lig med 48grader.

a) Beregn afstanden fra hvert af de to skibe til fyrtårnet.

b) Beregn afstanden melem skibene.

c) Beregn det tidspunkt, hvor de to skibe passerer hinanden.

Et halvt minut senere er vinkel v = 42grader og vinkel u = 51grader.

 

 

3) Body-Mass-Index, BMI, er et mål for sammenhængen mellem en persons vægtog højde. For voksne over 20 år falder BMI i en af følgende 4 kategorier:

En persons BMI kan beregnes ved at dividerer vægten i kg med kvadratet på højden målt i meter.

a) Indfør passende variable, og opstil en formel for BMI.

b) Undersøg, om en person med en vægt på 70 kg og en højde på 180 cm har normal vægt i henhold til skemaet ovenfor.

c) Opstil en funktion, som beskriver BMI, som en funktion af vægten for en kvinde, og undersøg, hvilket vægtinterval denne kvindes vægt skal ligge indenfor, hvis hun ønsker at tilhøre kategorien ”normalvægt”.

En kvinder er 165 cm høj.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1)

Find den afledede af funktionen i det pågældende punkt x0 . Tangentens ligning er da

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

Opg 2) blev diskuteret i et par tråde her på Portalen for nogle uger siden. Brug søgefaciliteterne til at finde de opgavetråde.


Skriv et svar til: Hjælp! hjælp! hjæp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.