Matematik

HJÆLP: Tangent i kvadratrodsfunktion

02. oktober 2010 af MTP92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Min opgave lyder: 

En funktion f givet ved f ( x ) = kvadratrod(2x+3)

Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt P har førstekoordinat 3.

Kan nogen hjælpe?


Svar #1
02. oktober 2010 af MTP92 (Slettet)

 Jeg har regnet andenkoordinaten f(3) ud, som også er 3.

Så er det, jeg finder tangentens hældning ved at udregne

f ' ( x0 ) = 2ax0 + b

Men hvad er hældningen i f(x) og funktionens skæring med y-aksen? Jeg er en smule lost..


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2010 af peter lind

Du skal finde f'(x) og deraf f'(x0) = f'(3). Tangentligningen er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
03. oktober 2010 af MTP92 (Slettet)

 Tak!


Skriv et svar til: HJÆLP: Tangent i kvadratrodsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.