Matematik

HJÆLP

03. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x)=2x3- 6x2- 6x + 10   , x∈[-1;3]

Bestem monotoniforholdene for f, og angiv værdimængden for f.

For 4<a<10 er en funktion g bestemt ved

g(x)= - ax+a.

Det oplyses, at grafen for f og grafen for g har tre skæringspunkter.

Bestem førstekoordinaten til hvert af disse tre punkter.

I første og anden kvadrant afgrænser grafen for f og grafen for g en punktmængde M, der har et areal.

Bestem a, så arealet er 9/2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af mathon

ekstrema
     kræver

                         f '(x) = 6x2 - 12x - 6 = 0

                                    x2 - 2x - 1 = 0

                                    (x-1)2 - 2 = 0


Svar #2
03. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

jeg har fundet de to ekstremumsteder, men hvordan finder jeg de tre intervaller.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af mathon

       f '(x) = 6·(x - (1+√(2))·(x - (1-√(2)) 6·(x - 2,4142)·(x + 0,4142)

monotoniforhold:
for
      x<-0,4142 er f '(x) >0, hvorfor f(x) er monotont voksende
      -0,4142<x<2,4142 er f '(x) <0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
      x>2,4142 er f '(x) >0, hvorfor f(x) er monotont voksende
     
 


Svar #4
03. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

De tre intervaller, som jeg har valgt er:

f'(-2) = 162 er f'(x)

f'(0) = -6 er f'(x)

f'(3) = 283 er f'(x)

Den er voksende ]-∞ ; -0,4142]

Den er aftagende [-0,4142 ; 2,4142]

Den er voksende [2,4142 ; ∞ [
 

Er det korrekt?


 


Svar #5
03. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Hjælp mig..!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2010 af mathon

du kan ikke vælge intervallerne
men
du kan beregne intervalgrænserne


Svar #7
03. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2010 af mathon

genlæs #1


Svar #9
04. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg har ikke forstået det helt endnu.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2010 af mathon

                                  (x-1)2 - 2 = 0

                                  (x-1)2 = 2

                                  x-1 = ±√(2)

                                  x = 1 ± √(2)


Svar #11
04. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Hvordan beregner jeg intervallerne, så jeg kan finde ud af, om de er aftagende eller voksende?

Jeg har intet problem med at finde x-værdier. Problemet er, at jeg har lidt besværligt med at at finde intervallerne (ved hjælp af de intervaller, kan jeg beregne om f'(x) er aftagende eller voksende).


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. oktober 2010 af mathon

genlæs #3


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.