Matematik
integration
Opgaven lyder således
∫0π/2(cosx/(2+sinx)) dx
Jeg har forsøgt mig frem:
substitution t=2+sinx, hermed finder vi grænserne for t:
x=0 giver t=2+sin(0)=2 , x=π/2 giver t=2+sin(π/2)=2,027
dt/dx=cosx ↔ dt=cosx·dx ↔ dx=1/cosx·dt
∫0π/2(cosx/(2+sinx)) dx ↔ ∫22,027(cosx/t)·(1/cosx)·dt
Der ikke helt sikker på om jeg har gjort det rigtigt og er desværre gået i stå, nogen der kan hjælp eller evt. give hints.
Thanks in advance
Svar #1
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)
indstil din grafregner til at regne i radianer. grænserne for t er 2 og 3.
I det sidste integral kan du forkorte cos(x) væk.
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
