Kemi

heorin

03. oktober 2010 af detgodenavnvartaget (Slettet)

Politiet konfiskerer en pakke hvidt pulver de mener er heroin, en kemiker får en 38,70 mg prøve af stoffet. Prøven pruducerer 97,46 mg CO2 og 20,81 mg H2O ved fuldstændig forbrænding. En annden prøve er analyseret for om det er nitrogenholdigt, hvilket er 3,8 %, vis ved beregning om disse data is consistent med formlen for  heorin C21H22NO5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

C21H22NO5 + 27 O2 + XXXXXX → 21 CO2 + 11 H2O + NXXXXXX

(XXXXXX angiver blot et eller andet der reagerer med nitrogen. det er lidt længe siden jeg har lavet noget lignende. Ville umiddelbart dog sige at 1 O2 ville reagere og danne 1 NO2. Det er også lidt ligegyldigt, for du skal ikke bruge det i dine udregninger)

Ved forbrændig af 1 mol heroin fås altså lige godt 21 mol CO2 og 11 mol H2O.

Tjek med dine tal. Jeg kan sige dig at de ser rigtig gode ud til at skulle passe til heroin (jeg får af den angivne mængde heroin 1.0505 * 10-4 mol, og hvis jeg sætter dette tal lig med en standard 1, får jeg CO2 til at blive 21.075 og H2O til 10.99)

Molarmassen af heroin er ~368.386 g/mol. Din anden analyse viser at 3.8% vægt af stoffet er nitrogen. Nitrogen vejer ~14 g/mol. Hvis du dividerer M(N) med M(heroin) skulle du gerne få ~0.038, eller 3.8%.

Begge data tyder altså på, at det er heroin, du har haft undersøgt. Synd du brændte det hele ;)!


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af marieposa (Slettet)

hejsa

hvordan kommer du frem til at få CO2 til at blive 21,075 og H2O til 10,99. hvilken formel bruger du.

v.h Sarah


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Du får 1.0505 * 10-4 mol Heroin. Find stofmængderne af forbrændt CO2 og H2O, og divider disse stofmængder med 1.0505 * 10-4 mol. Så får du heroin = 1.0505 * 10-4 mol / 1.0505 * 10-4 mol = 1

CO2 = n(CO2) / 1.0505 * 10-4 mol ≈ 21.075

H2O = n(H2O) / 1.0505 * 10-4 mol ≈ 10.99


Skriv et svar til: heorin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.