Matematik

hjælp til ligninger

03. oktober 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 4x+3=18+2x ,  6x+4=4x+13,  4x+5=7x+20


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x i hver ligning. De er så simple, at det skulle du kunne finde ud af.


Svar #2
03. oktober 2010 af MikkelN (Slettet)

 vi er lige gået igang med emnet, så jeg har problemer med det, kan ikke rigtigt komme i gang, hjæp


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Du er på 2. år i et gymnasieforløb? og du er lige gået i gang med at løse simple ligninger?

Prøv i den 1. ligning at samle x på den ene side og konstanter på den anden side.


Svar #4
03. oktober 2010 af MikkelN (Slettet)

 har altid haft svært med at løse ligninger


Svar #5
03. oktober 2010 af MikkelN (Slettet)

skriver fra min vens profil, men jeg går på VUC og har lidt problemer


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men prøv nu at isolere x. Man kan lægge den samme størrelse til på hver side af =, eller trække den samme størrelse fra, og man kan gange elle dividere med det samme tal, der ikke er 0, på hver side.


Svar #7
03. oktober 2010 af MikkelN (Slettet)

 forstår ikke hvad du mener? har ikke gået i skole i lang tid så er lidt efter, så kan du ikke lige hjælpe med de her, så klarer jeg resten, vil bare gerne se hvordan du vil stille det op og se din system til at komme frem til svaret


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

4x+3 = 18+2x ... vi isolerer x på den ene side, konstanter på den anden, trækker 2x

4x+3 -2x = 18+2x-2x, dvs

2x +3 = 18 , s9 trækker vi 3 fra på hver side

2x +3 -3 = 18-3, og trækker sammen

2x = 15, og dividered nu med 2 på hver side

2x/2 = 15/2, dvs

x = 15/2

Prøv nu selv de to andre.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2010 af mathon

                            4x + 3 =18 + 2x                          træk 2x fra på begge sider

                            2x + 3 =18                                  træk 3 fra på begge sider

                            2x =15                                        divider med 2 på begge sider

                            x = (15/2)

.....................................

det kaldes at isolere x (få x til at stå alene = isoleret)


Skriv et svar til: hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.