Kemi

HJÆLP !!

04. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

opgave 1

Beregn pH i 0,057M NaOH

Beregn derefter pH i 0,0032 M Ba(OH)2

opgave 2

Der tilsættes 20 mL 0,100M NaOH til 100 mL rent vand. Beregn pH i blandingen.

opgave 3

ved 25 C kan der opløses 0,13 g calciumhydroxid i 100 mL vand. Beregn pH i den mættede opløsning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Opgave 1 - antag fuldstændig dissociation, altså er din formelle koncentration ( 0.057 M ) det samme som din aktuelle. Du skal finde pOH = -log[OH-] (bliver til 1.24), og du bruger da at pH + pOH = 14 --> pH = 12.76.

Samme fremgangsmåde med det andet stof, men her er den aktuelle koncentration dobbelt så stor som den formelle (2 OH- per molekyle), og pH ≈ 11.81.

- - -

Opgave 2

I princippet er det her præcis det samme som opgave 1, her skal du blot omregne din formelle koncentration.
n = c * V = 0.1 M * 0.020 L = 0.002 mol
c(ny) = 0.002 mol / (0.1 L + 0.020 L) ≈ 0.0167 M

Du sku gerne få pH = 12.22.

- - -

Opgave 3

Igang med dine stofmængder! Find stofmængden af calciumhydroxid (Ca(OH)2  vejer 74.093 g/mol), antag dissociation (der står der kan opløses den mængde), og der går 2 OH- per molekyle. Regn heraf koncentrationen, find pOH og derefter pH.
pH ≈ 11.55.


Svar #2
09. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: HJÆLP !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.