Matematik

Logaritme

04. oktober 2010 af sdj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Som et mål for surhedsgraden af en væske benyttes pH-værdien,  der defineres som

pH = -log(c)

Gør rede for, at hvis koncentration c i en væske gøres 100 gange større, vil pH formindskes med 2

Er der nogen der kan forklare det? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

              pH1 = -log(c1)

              c2 = 100c1 = c1·102

              pH2 = -log(c2) = -log(c1·102)) = -(log(c1) + log(102)) = -(log(c1) + 2) = -log(c1) - 2 = pH1 - 2


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.