Matematik

Isolering af variabel

04. oktober 2010 af Mette12 (Slettet)

Hej

Jeg har formlen:

F = (n' - n)/ r

Hvordan isolerer jeg n i denne formel nogen der kan vise det trin for trin.

Resultatet bliver:

n = n' - (F * r)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Isomorphician

F = (n' - n)/r

gang med r på begge sider:

F*r = n' - n

træk n' fra på begge sider:

F*r - n' = -n

gang med -1 på begge sider:

n' - F*r = n


Svar #2
04. oktober 2010 af Mette12 (Slettet)

hmmm

forstår det næsten.. men 2. sidste linje er det jo -n'...hvordan bliver det til +n' ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af Isomorphician

Hvis du ganger en negativ størrelse med -1 giver det et positivt resultat.


Svar #4
04. oktober 2010 af Mette12 (Slettet)

jaa, det forstår jeg godt..og så flytter vi bare n'  foran...men hvor skal der så være et minus efter n' ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af Isomorphician

Ganger du en positiv størrelse med -1 får du et negativt resultat.


Svar #6
04. oktober 2010 af Mette12 (Slettet)

Så .1 ganges både med F og med -n' ?


Svar #7
04. oktober 2010 af Mette12 (Slettet)

jeg mener -1


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2010 af Isomorphician

Ja, du skal altid gange på alle led på begge sider af et lighedstegn


Skriv et svar til: Isolering af variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.