Matematik

stamfunktioner - hjælp

04. oktober 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hey SP mennesker! Jeg kunne vildt godt bruge lidt hjælp til den her opgave. Jeg har ingen idé om hvad jeg skal.

Opgaven: 

Vis, at

∫(x^2+4x-5) / (x+2)^2 dx =  ∫ (x^2+2x+9) / (x+2) 

og 

∫(x^2+4x-5) / (x+2)^2 dx = ∫ (x^2-2x+1) / (x+2)

Jeg skal derfefter give en forklaring på, at de to højresider kan være forskellige, når de to intergrander er ens. 
Det kan jeg så ikke finde ud af at svare på, da jeg ikke kan finde ud af det øverste :s 


Tak for hjælpen, hvis I gider hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Der skal ikke være integraler på højre side af = .

Vis det ved at differentiere højresiden og vis, at resultatet er lig med integranden på venstre side.

En funktion F(x) er en stamfunktion til funktionen f(x), hvis F'(x) = f(x) .

To funktioner F(x) og G(x) kan begge være en stamfunktion til f(x), hvis F(x) - G(x) = k, en konstant uafhængig af x.


Skriv et svar til: stamfunktioner - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.