Matematik

bestem tallet t så de er ortogonale

05. oktober 2010 af tomassongirl (Slettet)

jeg har to vektorer a og b.

a=(1 , -2t)

b=(5t-1,3)

jeg ved at når de er ortogonale er prikproduktet 0 men hvordan får jeg t?

i en anden opgave har jeg :

x^2-6x+y^2+2y+z^2=6

bestem kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum.

hvordan gør jeg lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du skal vide, hvordan man ganger dem ud (1--2t)*(5t-1,3)= ?? =0, hvad skal der stå i stedet for de to spørgsmålstegn? Se under prikprodukt (skalarprodukt) i din bog


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2018 af Asmaa12 (Slettet)

Hej vil rigtig gerne have hjælp til den første opgave da jeg ikke selv kan løse den (med hensyn til vektorer).

Skriv et svar til: bestem tallet t så de er ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.