Matematik

(8x+5)/2+ 7x= -5

05. oktober 2010 af camillahanegal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj...

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af den ligning, den går bare ikke op...

Så jeg håber, der er nogen, der kan hjælpe mig!

Det, jeg er kommet frem til, som, jeg tror, er rigtigt, er:

(8+5x)/2+ 7x=-5

=

8+5x+14x = -10

8+19x = -10

19x = -18

x = 0,9473......

OG DET KAN IKKE PASSE.... Jeg er helr rundt på gulvet..... Hjælpe please!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Det gør det heller ikke - du har glemt dit minus til sidst:-)

19x=-18 er fuldstændig korrekt, så du har helt styr på det. Løsningen kunne også skrives som x=-18/19.


Skriv et svar til: (8x+5)/2+ 7x= -5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.