Matematik

Procent, kroner og moms??

05. oktober 2010 af hhhgggd (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner jeg det her ud??

eks. Beregn priserne med moms (25%).

230 kr.              kr. incl. moms.

Hvordan finder jeg ud af hvad der skal stå imellem?

Håber jeg kan få hjælp hurtigst muligt!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2010 af Ss58 (Slettet)

Her er selve udregningen

230* 0,25 = 57,5

230 + 57,5 = 287,5

Tror det er sådan men er ikke sikker :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2010 af Ss58 (Slettet)

Var det en hjalp???


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2010 af mathon

                                pris uden moms                            pris med moms = pris uden · 1,25

                                    kr  230                                                            kr  287,50


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2010 af mathise (Slettet)

230 er prisen uden moms og du skal finde den med moms.

moms udgør 25 % af den oprindelige pris.

derfor finder du 25 % af 230 (230*0,25) eller du kan også finde det sådan (230 :100 * 25)

det tal du så får 57,5 hvilket er de 25 % moms som du skal lægge oven i den oprindelige pris

zummen og resultatet er derfor (230 + 57,5 kr) = 287,5 kr

håber jeg var til hjælp for en gangs skyld ;P


Svar #5
05. oktober 2010 af hhhgggd (Slettet)

Ja, det var en stor hjælp alle sammen :-) Tusind tak..


Skriv et svar til: Procent, kroner og moms??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.