Matematik

grænseværdi

05. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 skal bestemme:

limh-->0+ f(h,rh)/h  for alle r∈[0,4/3]

hvordan gøres dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

I TII   skrives:    limit(f(h,r*h),h,0,1)


Svar #2
05. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 jeg må ikke bruge lommeregner eller diverse hjælpe systemer :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er differenskvotienten for funktionen f(x,rx) i punktet x0 = 0 . Kendes mere om funktionen f(x,y) ?


Svar #4
05. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 nej der kendes ikke mere og tænkte på om r er det bare en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

er det mon funktionen fra denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=900340


Svar #6
05. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 ja men hvad hjælper det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så kan du jo opstille differenskvotienten for f(x,rx) i x0 = 0 og se, om der er en grænseværdi for h→0


Svar #8
05. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 når jeg så skal diffrentiere f(x,rx) skal jeg så indblande f(x,y) = √4xy-3y^2  ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis det drejer sig om den funktion, vil det jo nok være en fordel. Og brug så de parenteser!!


Svar #10
05. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 okey taak :D 


Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.