Kemi

Hjælp (det haster)

05. oktober 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.....

Jeg har brug for hjælp til at løse de følgende opgaver.....

Saltindhold i tosatbrød kan bestemmes ved at opløse brødet i vand og dernæst tilrere "øllebrødet" med AgNo3.

a) opskriv reaktionsskemaet for reaktionen 6,00g brød opløses i 75ml vand og tilrere derefter med 15,00 ml , 0,127 mol/L AgNo3.

b) Hvor mange gram salt er der i de 6,00 brød?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

hvor langt er du kommet???


Svar #2
05. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

til opgave (a) !!!


Svar #3
05. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

 ?????????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

NaCl  + AgNO3  --->           noget har du da lært i timerne


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Når salt oh sølvnitrat kommes i vand dannes der fire ioner. Kan du dem ???   To af ionerne danner et tungt opløseligt stof.


Svar #6
05. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

NaCl + AgNO3 ---> NaNO3+ AgCl   


Svar #7
05. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

Kan du ik hjælp mig med opgave b...?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#6

NaCl + AgNO3 ---> Na+  +  NO3-  + AgCl   

Heraf ser vi at molforholdet er 1 til 1.

For den tilsatte sølvnitrat har vi    V = 15mL = 0.015L     og C = 0.127mol/L        hvor mange mol AgNO3   har vi så??


Svar #9
05. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

er det ik bare 0,015*0,127=0,001905


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

nemlig   n = V*C      husk enheden så det er egentlig    0.001905 mol.

da forholdet er 1:1  var der altså også  n = 0.001905 mol NaCl.

Find nu massen af NaCl    m  = M*n,        M = molarmassen af NaCl.

Saltprocenten finder du derefter med  m / 6g * 100%


Svar #11
05. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

Hm hvordan finder jeg molarmassen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Den må du slå op i et periodisk system eller din databog.

Jeg bruger http://www.rundetaarn.dk/dansk/observatorium/periode.html   molarmassen står i AV rubrikken.

Molarmassen M(NaCl) = M(Na) + M(Cl)


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

eller http://www.webqc.org/mmcalc.php


Svar #14
05. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

svaret er 1,85556525 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

husk enheder     saltindholdet er  1.856%.    yep.


Svar #16
05. oktober 2010 af nonoo (Slettet)

Ok....Men tusind tak for din hjælp .... det  var virkelig sødt af dig :)


Skriv et svar til: Hjælp (det haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.