Matematik

Grænseværdi

05. oktober 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens.

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave ?

Undersøg om grænseværdien:

lim                   (4(sint)^4) -1/ cos (2t)      

t--> 3,14/4

eksisterer.

for at vide det, skal jeg så differentiere denne, og se hvor t går til ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af peter lind

Du kan bruge l'Hospitals regel. Hvis f(x) -> 0 for x ->x0, g(x) -> 0 for x -> x0 , f' og g' eksisterer samt g'(x) går mod en grænseværdi ≠ 0 så gælder grænseværdie for f(x)/g(x) = grænseværdien for f'(x)/g'(x) for x ->x0


Svar #2
05. oktober 2010 af sssl (Slettet)

Så det betyder, jeg stadig skal differentiere dette udtryk først, for at tjekke om den går mod 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af peter lind

Disse udtryk. Ja det er en mulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2010 af xbankaix (Slettet)

Jeg har store problemer med at diiferentiere denne her, er der nogen der gider hjælpe?

Jeg har prøvet med hånd, men når jeg indsætter grænseværdierne bliver det ikke 0/0.

Derefter prøvede jeg med regnmaskine, men det blev så stort at jeg ik' fatter hvad der skal gøres efter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2010 af peter lind

Hvad har du problemer med at differentiere? Hvad har du gjort?

Fidusen med at bruge l'Hospitals regel er netop at grænseværdierne af nævner ikke bliver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2010 af xbankaix (Slettet)

Er det sådan?

Kan det så passe at dens værdi bliver til -2?

Altså har jeg først differentieret den:

16(sin(t))3·cos(t)  /   -2·sin(2t)

Derefter indsæt grænseværdien:

16(sin(π/4))3·cos(π/4) / -2·sin(2(π/4)

= 4 / -2 = -2


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2010 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2010 af xbankaix (Slettet)

super, vidste ik' det var så simpelt :P

tusind tak :3


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.