Matematik

ligninger

06. oktober 2010 af mikhans (Slettet) - Niveau: C-niveau

har lidt problemer med disse to ligninger, nogen der kan hjælpe?

a)
7/8x – 8 = ½ x + 4

b)
(x/8) + 2 = ((3x-7)/8) + 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at isolere x. Hæv parenteser og gang eventuelt hver ligning med brøkernes fællesnævner, og isoler så x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2010 af kris02 (Slettet)

a) x=32

b) x=10,5


Svar #3
06. oktober 2010 af mikhans (Slettet)

jeg har lavet opg. a. sådan her:

7/8x – 8 = ½ x + 4
3/8x – 8 = 4
3/8x = 12

hvordan kan du få 32 og 10, 5 i b?
 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.