Matematik

Omvendt funktion

06. oktober 2010 af yakasaki85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder med denne funktion skal finde den omvendte hvis en sådan findes. er helt med på metoden kan bare ikke gennemskue den. f(x) (x +2) / (3 + 2x) + 1 Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er y = f(x) = (x+2)/(3+2x) + 1 .

Den omvendte funktion f-1 udtrykker x som funktion af y. Isoler x som en funktion af y, x = f-1(y)


Svar #2
06. oktober 2010 af yakasaki85 (Slettet)

y = (x+2)/(3+2x) + 1

Y(3+2x) = x+2 y + 1

3y + 2yx = x+2 y + 1

allerede her er der noget galt men hvad?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs med hensyn til x:

y = (x+2)/(3+2x) + 1

(3+2x)y = (x+2) + (3+2x)

3y + 2yx = 3x + 5

(2y-3)x = 5-3y

x = (5-3y)/(2y-3)


Svar #4
06. oktober 2010 af yakasaki85 (Slettet)

y = (x+2)/(3+2x) + 1

(3+2x)y = (x+2) + (3+2x)

jeg er med på resten men hvor forsvinder vores et tal hen i denne udregning og hvordan får vi (3+2x) på begge sider af = ?


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.