Matematik

Hjællllp(Det haster)

06. oktober 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej... jeg har brug for til at løse den følgende opgave....

Et nedslagskraters størrelse afhænger af den energi , der bliver udløst ved nedslaget. Sammenhængen kan beskrives ved formlen ...

Y=K * x1/3

Hvor y er kraterets diameter , målt i meter , og x er meter , og x er energien , målt i megaton TNT. Barringer-Krateret er 1200 meter i diameter , og ved nedslaget blev der udløst en energimængde på 20 megaton TNT.

A) bestem talet k

Bestem diameter af det krater , der bliver dannet ved et nedslag med en energi på 4 megaton TNT.

 b)

En forsker studerer to forskellige kratere.Det ene krater har en diameter , der er 20% større end det andet.

Hvor mange procent større var energien , der blev udløst ved det store nedslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af kums (Slettet)

y=k*x1/3

y=1200 0g x=20 dvs. der gælder 1200=k*201/3   så skal du bare isolere k ved at dividerer med 201/3   på begge sider af lighedstegnet

k=1200/(201/3 )

I næste spørgsmål sætter du 4 ind på x's plads og bestemmer y

I spørgsmål b)

er det

y=k*(1,2*x)1/3

y=1,21/3*k*x1/3

Dvs. at diameteren er vokset med (1,21/3 -1)*100 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2010 af kums (Slettet)

Ups sidste svar er forkert, jeg havde ikke læst spørgsmålet godt nok

1,2*k*x^(1/3)=k*(a*x)^(1/3)

1,2=a^(1/3)

1,2^3=a

a=1,73 dvs at energien er vokset med 73%


Skriv et svar til: Hjællllp(Det haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.