Matematik

fordoblingskonstant/halveringskonstant

06. oktober 2010 af vousaime (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen!

Jeg har en opgave, som jeg skal fremlægge i morgen og jeg har ikke lige styr på, hvordan det skal gøres. Jeg har en opgave, som lyder: Betragt forskriften f(x)= 0,8*e^3x. Løs ligningen f(x)=0,05874. Bestem derefter halveringskonstanten og vækstraten for funktionen.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse ligningen og halveringskonstranten. Er der nogle, som kan kigge på det?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af mathon

                                f(x) = y = 0,8·(e3)x = 0,8·20,0855x

                                          20,0855x = (0,05874 / 0,8)

                                          log(20,0855)·x = log(0,05874 / 0,8)

                                          x = log(0,05874 / 0,8) / log(20,0855)

eller

                                          0,8·e3x  = 0,05874

                                          e3x =  (0,05874 / 0,8)

                                          3x = ln(0,05874 / 0,8)

                                           x = ln(0,05874 / 0,8) / 3

                                          


Svar #2
06. oktober 2010 af vousaime (Slettet)

 Tak skal du have. Det nederste ser mest bekendt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af mathon

                                                      y2/y1 = e3Δx                         forhold

                                                         2 = e3X2                            logaritmer

                                                         ln(2) = 3X2

                                                         X2 = ln(2)/3


Skriv et svar til: fordoblingskonstant/halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.