Matematik

Ligninger....

07. oktober 2010 af 1234564 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej. Jeg er i gang med matematik, hvor  vi skal reducere en masse ligninger.. Der er så 5 stykker, jeg overhovedet ikke kan finde hoved og hale i. Det gælder disse:

1. (8b2 + 12c - 16) : 4

2. (36d2 - 9d) : 9d

3. 2a(3b + 4) - 5b(a-2)

4. 4x(-3y - 2) + 2y(5x + 3) - 4(2xy - 3)

5. -4b(2a - 6) + 2b(7 - 3a) - (4ab + 8a) : 2a.


Er der nogle der kan hjælpe mig med bare nogle af dem? For jeg kan simpelthen ikke finde ud af ligninger..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad nu være med at kalde det ligninger, for det er det ikke. En ligning er et udsagn om, at to størrelser er lige store. Disse opgaver er reduktionsopgaver.

Forkort med fælles faktorer, gnag parenteser ud og reducer.


Svar #2
07. oktober 2010 af 1234564 (Slettet)

Okay....
Forstod jeg så ikke meget af.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

1) =  8b2 /4   + 12c/4  -  16/4  = ...             divider op i alle led

2) samme som 1)

3) 2a(3b+4) - 5b(a-2) = 2a3b + 2a4 -5ba -5b*(-2)       gang ind på alle led i parentesen

                                   =  6ab  + 8a  -5ab   +10b        udregn     husk -*- = +

                                   = ...

4) + 5) brug det samme som i de første.


Skriv et svar til: Ligninger....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.