Kemi

mængde beregning

08. oktober 2010 af ISP (Slettet)

1. g stof:

Betragt følgende reaktion:

MgO + 2 HCl --> MgCl2 + H2O

Ved et forsøg reagerer 125 g MgO (magnesiumoxid).
Beregn stofmængden af den magnesiumoxid, der reagerer.
Bestem stofmængden af den HCl (saltsyre), der svarer til de 125 g magnesiumoxid.
 

Hvordan bestemmer jeg stofmængden af HCl svarende til de 125 g MgO ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af vejgeh (Slettet)

MgO har den molare masse 20 g/mol (M) (fundet via det periodiske system). Derved kan du beregne stofmængden (n), når du ved at du har 125 g MgO (m). Dette gøres ud fra formlen stofmængde = massen divideret med den molare masse (n = m/M), og giver (125 g)/(20 g/mol) =6,25 mol MgO.

Af reaktionsskemaet kan du se, at du skal bruge 2 mol HCl for hver gang du bruger 1 mol MgO. Derfor skal du bruge 2*6,25 mol HCl = 12,50 mol HCl.

Hjalp det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#1

MgO har den molare masse 20 g/mol (M) (fundet via det periodiske system). Jeg får det til (24,3 + 16)g/mol = 40,3g/mol.

du har vist lagt atomnumrene sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2010 af vejgeh (Slettet)

Haha.. Jeg har muligvis været lidt træt og lidt fuld. Undskyld mange gange.


Skriv et svar til: mængde beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.