Matematik

Hjælp til en ligning.

09. oktober 2010 af signeeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Nogen der kan hjælpe???

Alice har en hund og en kat. Tilsammen er de to dyr 15 år. Hunden er 3 år ældre end katten. Find ud af hvor gamle de er ved at opstille en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 x+x+3=15

2x=15-3

2x=12

12/2=6

katten er 6 og hunden er 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2010 af Hooffo (Slettet)

Du definerer katten som x:

Katten=x år

Hunden=x+3 år (da hunden er 3 år ældre end katten, som er x)

Du ved at de tilsammen er 15 år, og kan derfor opstille ligningen:

2x+3=15

Herefter isolerer du blot x, og så ved du hvor gammel hunden er, og så ved du at hundens alder plus 3 er lig kattens alder :)


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.