Matematik

Brøker i ligninger?

09. oktober 2010 af Wutever (Slettet)

 Hejsa alle sammen :D,

Jeg er lige startet i en ny klasse, hvor de er gået i gang med nogle ligninger med brøker, hvilket jeg ikke har fået med...

her er et af stykkerne;

5 / 2x = 7 / 9

Er der en der vil være sød at hjælpe mig med at forstå hvordan man gør :D? (jeg kender godt selv resultatet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

.5 / 2x = 7 / 9

5*2x/2x = 7*2x/ 9   gang med 2x på begge sider af lighedstegnet

5= 14x/9      gang med 9 på begger sider af lighedstegnet. Brøken forsvinder og du har en ganske normal 1 gradsligning uden brøk


Svar #2
09. oktober 2010 af Wutever (Slettet)

Tusind mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Gang med fællesnævneren, som her er 2x*9, i alle led

forkort brøkerne, så er der ingen brøker mere


Skriv et svar til: Brøker i ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.