Kemi

Saltsyre

09. oktober 2010 af sashii - Niveau: 9. klasse

 HCl = Saltsyre
H+ = Hydrogen
Cl- = Chlor

H+ vil gå mod - og Cl- vil gå mod +. De vil sætte sig sammen og få navnet HCl, og have lige elektroner, og derfor være positiv.

Har jeg forstået det ret? Hvis ikke, er der så nogen der kan hjælpe mig med at forstå det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af mathon

...hvad er lige elektroner?


Svar #2
09. oktober 2010 af sashii

 #1, det var ikke det jeg mente. Det jeg mener er:

H+ vil gå mod - og Cl- vil gå mod +. De vil sætte sig sammen og få navnet HCl, og være positiv (altså have lige antal elektroner i sin yderste skal).

Det gjorde det ikke meget bedre, men håber du forstår hvad jeg mener. Pointen var bare at jeg ville have lidt hjælp til at forstå hvorfor det hedder HCl og ikke HCl+ eller HCl- 


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2010 af mathon

HCl-molekylet
                            holdes sammen af et fælles elektronpar i begge atomers yderste skal

                            17Cl [Ne]  3s2 3p5      1H 1s1      →       H       :      Cl
                                                                                       1s2         3s2 3p6                  via det fælles elektronpar
                                                                                                                                   har begge atomer
                                                                                                                                   opnået fyldt skal
 


Skriv et svar til: Saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.