Matematik

grænseværdi

09. oktober 2010 af alias191188 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg løser denne opgave? Er selvfølgelig også interesseret i svaret, men mest hvordan man gør så det er til at forstå, jeg lå nemlig syg da emnet blev gennemgået. Se bilag

Vedhæftet fil: opg2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

et par omskrivninger:      cos(2t) = 1 - 2sin(t)2     og   4sin(t)4 -1  =  (2sin(t)2)2 -1  = (2sin(t)2 +1)(2sin(t)2 -1)   sæt ind og reducer.


Svar #2
11. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

Så er det pii/4 jeg skal indsætte på t's plads ikke? Og er den så færdig? skal jeg ikke forklare noget til? :)


Svar #3
11. oktober 2010 af alias191188 (Slettet)

Og hvorfor står der "og"? skal den omskrives til begge hver for sig? Eller er det første omskrivning der bliver til den næste? Hvis det er forståeligt hvad jeg mener :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

det er omskrivninger af tæller og nævner. 

efter reducering skulle du helst få -2*sin(t)2 -1     heri indsætter du pi/4 for at finde grænseværdien


Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.