Matematik

bestem tiden

09. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hej allesammen.

jeg har brug for lidt hjælp til en opgave jeg ikke kan finde ud af.

spørgsmålet lyder; når spinat blancheres, ændres vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften.
y = 31,5*0,887^t
hvor t er tiden.
jeg skal bestemme tiden for y = 19.

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af NejTilSvampe

19 = 31,5*0,887^t 

19/31,5 = 0,887^t

ln(19) - ln(31,5) = t* ln(0,887)

t = [ln(19) - ln(31,5)] / ln(0,887) = ??


Svar #2
09. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hvad er In? :)


Svar #3
09. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hjæææææææææælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

den naturlige logaritme      eln(x) = x  =  ln(ex)    og den inverse til eksponentialfunktionen med grundtal e.

Brug istedet:    solve(y = 31,5*0,887t  and y = 19,t)


Svar #5
09. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

det kan min lommeregner ikke regne ud? :(


Skriv et svar til: bestem tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.