Matematik

to ubekendte

10. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

hej

jeg er i en opgave nået frem til følgende to ligninger

-20= -2s +5t

13=3s + t

jeg skal finde s og t

jeg har prøvet at sige 30= 3s -7,5 t og 13= 3s+ t

og derefter trække dem fra hinanden for at starte med at finde værdien for t, men jeg får ikke det rigtige..nogle der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af peter lind

Det er det rigtige du gør, så du må have lavet en regnefejl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

Det er ikke så dumt, det du gør.

Hvis du trækker dem fra hinanden får du:

17 = -8,5t

t = -2

sæt det ind og beregn så s


Svar #3
10. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

jeg får 17= -8,5t

t= -2

det passer..

men hvordan finder jeg nu s?

sætter jeg t ind i den anden ligning så får jeg: 13= 3s + 8,5 <=> t=1,5 det er forkert hvad skal jeg gøre


Svar #4
10. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

ok jeg har fundet ud af det.. det skulle sættes ind i den samme ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 -20= -2s +5t

da t = -2 får du:

-20 = -2s -10

2s = 10

s = 5

--------------------------

Prøv efter i den anden:

13=3s + t

igen er t = -2:

13 = 3s -2

15 = 3s

s = 5


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 godt - du selv fandt ud af det :-)


Skriv et svar til: to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.