Matematik

HJÆLP!!!

10. oktober 2010 af hallag (Slettet)

Er der nogle der kan putte det her i en ligning?

I et lokale er der 186 personer; der er 60 flere voksne end børn og af damer er der 35 flere end af herrer. Hvor mange damer, herrer og børn er der?

Kunne det evt. være ligning med 3 ubekendte, hvis ja hvordan løser man sådan en?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af wroelle (Slettet)

 Vi indfører x, y og z, hvor:

x = antal mænd

y = antal børn

z = antal kvinder

Det giver os følgende ligninger:

x + y + z = 186

x + z = y + 60

z = x + 35

Dermed har vi lige netop 3 ligninger med 3 ubekendte, som vi så kan løse


Svar #2
10. oktober 2010 af hallag (Slettet)

 kan du vejlede mig i hvordan jeg kan løse ligningen., har nemlig aldrig haft noget  3 ligninger med 3 ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af wroelle (Slettet)

 Metoden er, at du skal forkorte det ned til 1 ligning med 1 ubekendt. I den 3. ligning kan vi se, at z kan udskiftes med x + 35. Dette kan vi indsætte i 2. ligning. Dermed får vi:

x + (x + 35) = y + 60 <=> 2x + 35 - 60 = y

Dette kan vi til sidst sætte ind i 1. ligning. Dermed får vi følgende ligning, som kan løses som en almindelig ligning:

x + (2x + 35 - 60) + (x + 35) = 186


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.