Matematik

procentregning (bestem b & c)

10. oktober 2010 af miss-tk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle..

Jeg har en opgave der hedder

Bestem b og c når:

a=23,8. b er 20% af a, og a er 34% af c.

Jeg har fået b til at blive 4,76 {s=28,8*(1+0,20)}

Hvordan regner jeg c?

Jeg må ikke bruge den gamle metode {23,8/34*100}

Jeg skal bruge en formel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Druesukker (Slettet)

b er 4,76 fordi:

0,2 * a = 0,2 * 23,8 = 4,76

Du skal bare huske på at 20% = 0,2 og hvis man f.eks. skal bestemme 155% er det 1,55 fordi 155% = 1,55. Så enkelt er det faktisk.

Det er lidt mere komplekst at gå den anden vej.

Her skal du tænke på at 34/100 = 34 ligesom 0,34/1=0,34.

Det vil sige at hvis a er 34% af c, så vil a divideret med c være 0,34:

a/c = 0,34

23,8/c = 0,34

Nu har vi altså en ligning der bare skal regnes. Det kan du sgatens selv ordne... 


Svar #2
10. oktober 2010 af miss-tk (Slettet)

Kan sagtens finde b uden problem.

Men jeg skal vise med en formel, hvordan jeg skal regne det.

Jeg må ikke bare lave det til en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

a=23,8. b er 20% af a, og a er 34% af c.

b=a*20/100

a=c*34/100         løser ligningen

23,8=c*34/100

c=23,8*100/34 = 70


Skriv et svar til: procentregning (bestem b & c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.