Matematik

hjælp til mattt :O

10. oktober 2010 af ewu32gtv (Slettet) - Niveau: A-niveau

 i et koordinatsystem er der givet to vektorer a=(-2,4,5) og b=(1,-3,-2) (vektorer , ikke punkter)

bestem en ligning for den plan alpha, der er udspændt af a og b (vektorer) og som indeholder punktet P(1,3,-6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren n = a×b er en normalvektor til den af de to vektorer udspændte plan. Idet Q=(x,y,z) er et punkt i planen, finder vi planens ligning som

PQn = 0 , altså

(x-1 ; y-3 ; z+6)•n = 0


Svar #2
10. oktober 2010 af ewu32gtv (Slettet)

 det er simpelthen ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men den skal jo gøres lidt simplere. Man skal jo beregne vektoren n .


Skriv et svar til: hjælp til mattt :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.