Matematik

omløbstid og radius

10. oktober 2010 af CathV (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan beregner man farten når omløbstiden er 14 sekunder,

og jeg ved at radius er 5,8m og omløbstid er 14-18 sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen er er P = 2πr , hvor r = radius.

Farten er da v = P/T = 2πr/T, hvor T er omløbstiden.


Svar #2
11. oktober 2010 af CathV (Slettet)

er farten så 2,6m/s? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af mathon

                 farten
                              med omløbstiden 18 s:      v = (2·π·(5,8 m)) / (18 s) ≈ 2,02 m/s

                              med omløbstiden 14 s:      v = (2·π·(5,8 m)) / (14 s) ≈ 2,60 m/s

således er
farten                   2,02 m/s ≤ v  ≤ 2,60 m/s

              


Skriv et svar til: omløbstid og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.