Matematik

x^2-4x-21=0

12. oktober 2010 af holgersvenske (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe. opgaven lyder løs ligningen. mvh kristian


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af mathon

i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning med to rødder
er
                               røddernes sum lig med koefficienten til x med modsat fortegn
og
                               røddernes produkt lig med ligningens sidste led

dette muliggøres af de numeriske rødder 3 og 7

sæt selv de rigtige fortegn på de numeriske værdier


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2010 af TheLost (Slettet)

a= x^2 = 1

b= -4x =  -4

c= -21 = -21

Find diskriminanten.

d= b2 - 4*a*c

Derefter kan du finde løsningerne til ligningen ved at indsætte i denne formel...

x1= (-b+√d)/(2*a)

x2=(-b-√d)/(2*a)

 Håber det hjalp!


Svar #3
12. oktober 2010 af holgersvenske (Slettet)

hej tak for hjælp men jeg roder lidt med udregning og fortegn af diskriminanten. har skrevet formlen op således

d=(-4)^2 - 4 * 1 * (-21) eller bare * -21 uden parentes. ?? mvh kristian


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2010 af mathon

prøv #1
med
               rødderne   -3  og  7


Skriv et svar til: x^2-4x-21=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.