Matematik
ligning
10. april 2005 af
rizza (Slettet)
Hvordan løses ligningen:
10 = e^t + e^(-t)
10 = e^t + e^(-t)
Svar #1
10. april 2005 af Waterhouse (Slettet)
10 = e^t + e^(-t)
10 = e^t + 1/e^t
10*e^t = (e^t)^2 + 1
og hvis du så f.eks. sætter e^t = p, får du
10p = p^2 + 1
hvor du kan finde p, og herefter t.
10 = e^t + 1/e^t
10*e^t = (e^t)^2 + 1
og hvis du så f.eks. sætter e^t = p, får du
10p = p^2 + 1
hvor du kan finde p, og herefter t.
Svar #4
10. april 2005 af Epsilon (Slettet)
rizza,
Hvis det stadigvæk drejer sig om integralligningen, hvorfor benytter du så ikke den pågældende tråd?
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=90351
Waterhouse's forslag i #1 er korrekt, men vær opmærksom på, at kun den positive løsning;
t = ln[5 + 2*sqrt(6)] (jf. #3)
er relevant i opgaven.
//Singularity
Hvis det stadigvæk drejer sig om integralligningen, hvorfor benytter du så ikke den pågældende tråd?
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=90351
Waterhouse's forslag i #1 er korrekt, men vær opmærksom på, at kun den positive løsning;
t = ln[5 + 2*sqrt(6)] (jf. #3)
er relevant i opgaven.
//Singularity
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
