Matematik

Ligning hjælp

13. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

om tallene a og b oplyses, at

7a-2b =   2     

5a+4b = 15

det er en brøk

find         a        

                 b 

det er også en brøk


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af NejTilSvampe

 (7a-2b)/(5a+4b) = 2/15

15(7a-2b) = 2(5a+4b)

105a-30b = 10a+8b

95a = 38b

a/b = 38/95


Svar #2
13. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen,  havde lavet den sku' bare være sikker :D

fik det samme resultat :D


Svar #3
13. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

jeg tror resultatet er forkert da det ikke passer med resultate når man putter tallene ind i ligningen


Skriv et svar til: Ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.