Historie

dampmaskinen under den industrielle revolution

13. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 hvilken betydning har den haft under den industrielle revolution ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

- Hurtigere og nemmere transportformer mm.

- Maskinerne tager arbejdspladser, samtidig kommer der nye arbejdspladser. Der er bedre redskaber til arbejdet.
 

Da først bliver opfundet maskiner tjener arbejdere stort set det samme som for men nu tjener arbejdsgiver lige pludselig meget mere, da der bliver produceret meget mere garn. Mange arbejder bliver fyret og tjener der med ikke noget mere, og de arbejder som er tilbage skal knokle mere end nogensinde før. Vi skal lige huske på at prisen falder på garnet men arbejdsgiver har heller ikke de samme omkostninger mere da han ikke har den samme mænge spindere ansat mere og han kan producere meget mere garn. Men han skal jo også kunne komme af med alt denne garn, det gør han ved hjælp af søtransporten. Denne søtransport sker fra en havne by so fx Liverpool. Denne søtransport har selve arbejdsgiver været med til at investere i, da det er den eneste måde de kunne få solgt deres garn på.


Som sagt kan du se at stort set alt hvad der skete i den industrielle revolution har været en økonomisk gevinst for arbejdsgiveren, det betyder ikke at han ikke har investeret i noget for det har han, men der kom altid en økonomisk gevinst ud af det.
 

Maskinerne aflaster de hårdt arbejdende spinder. Maskinerne giver en støre omsætning som så bliver til en større indkomst. England begynder at kunne konkurrere med verdensmarked. Maskinerne gør det muligt at masse producere. Søtransporten gør det muligt at kunne transportere varen længere væk uden det bliver alt for dyrt, som det ville have været hvis det var på fast landet det skulle transporteres

Der kommer en kæmpe arbejdsløshed da maskinerne tager det meste af arbejdet og udkonkurrere de små hjemme spinderier. Arbejder på spinderierne for utrolig lange dage da maskinerne ikke må stå stille, for så bliver der jo ikke produceret noget. Der bliver overproduceret og prisen på varen falder så producenten for ikke den samme indkomst som før.

Det er blot kort fortalt hvad der sker. ;)


Skriv et svar til: dampmaskinen under den industrielle revolution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.