Matematik

nulreglen

14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hvordan løser jeg (x-√7)(x+√7)=0 med nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af mathon

for
       hvilken værdi er
                                        (x-√(7)) = 0

                                        (x+√(7)) = 0   ?


Svar #2
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

prøv at se det her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=902001

det er det sidste spørgsmål jeg har stillet, men fik ikke noget reaktion på det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvis du havde slået "Nul-reglen" op i mat.-bogen, havde der stået:

Hvis man har to tal (to parenteser), der ganget med hinanden giver 0, må

mindst en af dem være lig 0.

x-√(7) = 0 altså er x = √(7

x+√(7 = 0 altså er x = -√(7)

Næste gang må du godt slå mat.-bogen op først . . .


Svar #4
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

√(7) = 2,65

er mine rødder så -2,65 og 2,65?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Ja, naturligvis - hvad ellers? ;-)


Svar #6
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

okay. så hvis jeg har en som hedder x^2 = 3 dvs. x^2 = -3 vil det sige (x-√3)(x+√3)

så x = √3
og x = -√3

altså er mine rødder
√3 = 1,73

x = 1,73 og x = -1,73

eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

det er nok også nemmere at løse ligningen før den skrevne:  x2 = 7    <=>  x = ±√7


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 7

Ja, men bemærk # 0 ;-)


Svar #9
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Prøv at se, hvad du skriver:

x^2 = 3 dvs. x^2 = -3

??????


Svar #11
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

ja? er det ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Svar # 8 var rettet til # 7


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

x^2 kan da ikke være 3 og -3 samtidig - se nu efter, hvad jeg har fremhævet


Svar #14
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jamen er det ikke bare en anden måde at skrive det på?


Svar #15
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

ja, kan jeg godt se, men skal jeg så skrive x = 3 og x = -3?


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Du kan da ikke skrive" a = b dvs. a =-b"


Svar #17
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hvordan skal jeg så skrive det?


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

#6
 

okay. så hvis jeg har en som hedder x^2 = 3 dvs. x^2 = -3 vil det sige (x-√3)(x+√3)

så x = √3
og x = -√3

altså er mine rødder
√3 = 1,73

x = 1,73 og x = -1,73

eller hvad?

Yes


Svar #19
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

men hvad egentlig så når jeg har en ligning som hedder f(x) = 2x^2 + 5x^2 + 3x + 4?

så er der to 4 tal, så kan jeg da ikke bruge samme formel for at finde rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Nu kan det næsten være ligegyldigt, men x^2 kan altså ikke på een gang være både 3 og -3

og det var det, du havde skrevet.

DU GIVER DIG IKKE TID TIL AT LÆSE HVAD DER STÅR OG TÆNKE OVER DET!


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.