Matematik

bestem tiden

14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hej allesammen.

jeg har brug for lidt hjælp til en opgave jeg ikke kan finde ud af.

spørgsmålet lyder; når spinat blancheres, ændres vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften.
y = 31,5*0,887^t
hvor t er tiden.
jeg skal bestemme tiden for y = 19.

hvordan gør jeg det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af peter lind

Løs ligningen 19 = 31,5*0,887tDette kan gøres ved at tage logaritmen på begge sider evt. efter først at have delt med 3,5


Svar #2
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jeps, fandt ud af resultatet.

men hvad så når jeg har en opgave som lyder:

nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften:

z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t

hvor t er tiden.

bestem nitratindholdet når vitaminindholdet er 15.

hvordan gør jeg det?


Svar #3
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hjææææææælp? ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2010 af peter lind

løs ligningen 15 = 31,5*0,887t. Den fundne værdi af t sætter du så ind i din anden formel


Skriv et svar til: bestem tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.