Matematik

lineær funktion

14. oktober 2010 af pem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan i hjælpe mig med det her :-)

ved produktionen af en vare er de variable enhedsomkostninger 10 kr. Hertil kommer faste omkostninger på 500 kr.

Lad f(x) angive de samlede omkostninger, når x angiver antal producerede styk.

a) Bestem en forskrift for den lineære funktion f.

b) Bestem en forskrift for den omvendte funktion f^-1 og gør rede for den praktiske betydning af f^-1

c) Bestem hvor mange styk, der produceres når de samlede omkostninger er 10.500 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2010 af mathon

                     samlede omkostninger              variable omkostninger for x stk               faste omkostninger

                                    f(x)                                                  10x                                               500

                                            f(x) = y = 10x + 500

                                            (y-500) = 10x

                                            x = f -1(y) = 0,1x - 50

                                           


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af pigen10 (Slettet)

10.500 = 10x + 500

10.000 = 10x                           ;   (10.500 - 500) = 10.000

10.000/10 = x

1000 = x

Der skal produceres 1000 stk. når de samlede omkostninger er 10.500 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2010 af mathon

eller
den omvendte funktion anvendt direkte

                                          x = 0,1y - 50              (tastet forkert ovenfor)

                                          x = 0,1·10.500 - 50

                                         


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.