Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Udregn AC (average vost)

15. oktober 2010 af AnneBolin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Min funktion lyder:

c(y)=y3-6y2+20y+25

hvor y større end eller lig med 0 angiver dne produrecede mængde

Og jeg skal så udregne Average Cost

jeg tror mit problem er at ejg nok ikke helt hvad ved begrebet dækker over?


Svar #1
15. oktober 2010 af AnneBolin (Slettet)

Håber I kan læse over alle de slå fejl (:


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. oktober 2010 af Sixmax (Slettet)

 Hej Anne

Du skal betragte betragte average cost som AC(y) = c(y)/y. Altså den gennemsnitlige omkostning per produceret enhed. Da du netop dividerer omkostningsfunktionen med antallet af enheder, får du denne sammenhæng.

Man kan endvidere udlede at cv(y)/y+F/y = AC(y). Altså de variable omkostninger over antallet af enheder y + de faste omkostninger over antallet af enheder y er lig average cost.

Derfor får vi at AC(y) = AVC(y) + AVF(y), hvor AVC er "average variable cost" og AVF er "average fixed cost". 

I dit konkrete eksempel får du altså at AC(y) = y2-6y+25/y+20, som vil være den klassiske u-formede graf, hvor det selvfølgelig er oplagt for en virksomhed at finde minimumsværdien for netop at undersøge hvornår deres omkostninger er mindst mulige ( i dit eksempel omkring y = 3.8). 


Svar #3
17. oktober 2010 af AnneBolin (Slettet)

Tusind tak - det var en dejlig hjælp!! (:


Skriv et svar til: Udregn AC (average vost)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.