Matematik

GENNEMSNITSFART?

15. oktober 2010 af AnnittaNielsen (Slettet)

Hej alle..

håber i kan besvare mit spørgsmål.. (talene er eksempler!)

...får oplyst hvor mange km (40)

...får oplyst gennemsnit på 25km/t på knallert.

OPGAVE: Hvordan beregner man transporttiden?

TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2010 af emilieface (Slettet)

 Hvis man kører 25km/t, betyder det at du kan køre 25 km på en time. Så skal du bare finde ud af hvor mange timer og minutter det tager for 40 km.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2010 af NejTilSvampe

hastighed er defineret som ændring i hastighed over et tidsinterval.

Δv = Δs /  Δt  

hvis vi isolerer tiden i den ligning får vi:

Δt = Δs / Δv

så du siger t = 40km / 25 km/t .. Den nemmeste måde at huske det her på er ved at kigge på enhederne, hvis enhederne passer har du som regel løst opgaven korrekt.

km / km/t = t


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Formel.

V=s/t.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#2 du roder da lidt,

ændring i hastighed over et tidsinterval er accelerationen

tid =afstand / fart


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. oktober 2010 af vito_c (Slettet)

Kig på enhederne:

km/t og km:

40 km / x timer = 25 km / timer => 40 km / 25 km/time = x timer


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 25 km køres på 60 minutter (= 1 time)

1 km køres så på 2,4 minutter (nemlig 60/25)

40 km → 96 minutter → 1 time og 36 minutter


Skriv et svar til: GENNEMSNITSFART?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.