Matematik

Hjælp.Differentialregning

16. oktober 2010 af salido (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find f'(x), når f(x)=x2.

1. Find Δy=f(x+h)-f(x)

2. Find differentialkoefficienten for sekanten: Δy/h

3. Find grænseværdien:

jeg har prøvet at finde Δy, men jeg får det til at være h. og det virker ikke rigtigt-


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2010 af mathon

1)
       f(x+h) - f(x) = (x+h)2 - x2 = x2 + 2xh + h2 - x2 = 2xh + h2 = (2x + h)h

2)
       (f(x+h) - f(x))/h = ((2x + h)h) / h = 2x + h

3)
       limes (f(x+h) - f(x))/h = f '(x) = 2x + 0 = 2x
       h→0
 


Svar #2
16. oktober 2010 af salido (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: Hjælp.Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.